A nokedli nálam mindig nagyon szélsőséges dolog volt, egyszer nagyon szuperül sikerült, máskor pedig nem. (Az okát a mai napig sem tudom ????)
Eddig valamiért csak rizslisztből készítettem, ma viszont kipróbáltam Schar lisztekkel és meg kell, hogy mondjam, számomra tökéletes lett ❤️
Házi túró rudi, falatka formában!
Persze pont nem sikerült úgy félbe vágni, hogy rendesen látszódjon a ribizli, de esküszöm benne van és nagyon jó...
Hetek óta tervben volt már az almás muffin, de eddig nem volt időm a kivitelezésére.
Na de most...
A kedvenc muffin receptemhez nem volt itthon joghurt, így kénytelen voltam új receptet gyártani.
Az alap három féle lisztből tevődik össze, de csak azért, mert a maradékokat használtam fel. Úgy gondolom, hogy simán működik a recept egyféle süteményliszttel is.
A következő süteményt az egyik citromos tortám ihlette, melynek nagy sikere lett. Savanykás pudingos krém és imádnivalóan édes tojáshab!
Annyira finom, hogy bármelyik évszakban szivesen fogyasztjuk.
...egyébként sokkal finomabb,mint ahogy kinéz (nem volt elég csoki itthon, így nem lett tökéletes a csoki burkolás)
!! Gluténmentes !!
!! Tejmentes !!
!! Tojásmentes !!
Az alap recept Kiss Dóri blogjáról való, én csak egy kicsit változtattam rajta. Szuper recept! Irtó finom és több napig is eláll! Nem lesz kemény, sőt, csak jobb lesz, ahogy összeérnek az ízek.
Készítettem már teljesen rizslisztből is, úgy is finom, viszont akkor kissé jobban morzsálódik.
"Fényevő" nagyfiam ötlete alapján készült ez a recept. Ő találta ki, hogy a szülinapjára majd ilyen tortát szeretne, tegnap sikerült elkészíteni neki a kedvenceit egy sütiben (kapásból 2 nagy szeletet elfogyasztott). Szuper finomság kerekedett ki belőle egy réteg citromos és egy réteg epres mousse krémmel. Az epret nyugodtan helyettesíthetitek akár málnával is, de ő most epreset szeretett volna, így ilyen lett.
Omlós sós-sajtos kocka glutén-, és laktózmentesen.
Igazi party falatka! Kiváló kísérője lehet a jéghideg nyári italoknak.
Amennyire egyszerű, annnyira finom. Klasszikus meggyes pirkóta kezdőknek is!
Tortadömping hétvége 1. számú tortája. Nálunk ez a torta már hagyomány, mert annyira szeretjük.
Savanykás málnás, édes tejszinhabos.... és nem utolsó sorban gyorsan el is készíthető!
Nyáron nem telik el úgy nap, hogy a nagyobbik csöpségem ne akarna fagyit enni, így kellett egy pénztárcabarát verzió, ami nem utolsó sorban még egészségesebb is, mint a bolti társai!
Házi müzliszelet tele minden finomsággal, amit csak szerettek és mindez adalékanyagoktól mentesen!
Tehettek bele amit csak szerettek vagy amit az édesszájú gyerkőceitek szeretnek.
Gluténmentes
Tejmentes
Tojásmentes
Olasz rétes avagy "lusta asszony", helyett inkább időhiányos anyuka gyors rétese!
A puding "házi", mert nem pudingporból készül,hanem étkezési keményítővel.
Aki nem szereti a pogácsa készítéssel járó macerát, az bátran készítse el ezt a sajtos süteményt. Nagyon egyszerű és gyorsan megvan, mindössze néhány apróságra kell odafigyelni.
Hat éve még nagyon sok kenyérnek nem nevezhető dolog landolt a kukában, nem kelt meg..., vagy túlságosan is..., túl sűrű volt a tészta..., vagy túl híg..., túl sült, vagy épp még nem sült meg eléggé. Sok sok kísérletezés után végre azt mondhatom, hogy ez a nagybetűs KENYÉR számunkra!
A külseje ropogós, a belseje puha és vágás közben nem nyomódik laposra.
Túrósan, káposztásan, tejföllel, pirított szalonnával... Mindenki másképp szereti.
Az alaprecept Cserepes Ágnes munkája, én csak néhány apróságot változtattam rajta.
- gluténmentes
- tejmentes
Kisebbik "mazsolám" minden túlzás nélkül rajong a bogyós gyümölcsökért (IS meg a legtöbb dologért ami az ő szavaival élve "nyamnyam"). Amint meglátja az erdei gyümölcsöket, szemét tágra nyitja és pocakját simizve , nagy vigyorral, hatalmas lendülettel indul, hogy betermelje az egészet sikerül pár darab gyümit félreraknom, így azokat gyorsan beledobáltam a gofri tésztába és meg kell, hogy mondjam, Naggyon jó lett!!
A tészta önmagában sütve kívülről ropogós, belül pedig puha, ha sütés után rácsra tesszük.
Gyümölcsökkel gazdagítva nem lesz annyira roppanós a külseje, de mindenképpen jó ízt ad neki!
Aki épp fogyókúrázik, az lapozzon tovább, mert ez egy brutálisan kalóriadús sütemény!
Sokféle textúra megjelenik benne. Puha piskóta, gyümölcsdarabok, sűrűbb savanykás krém és az édes tojáshab,aminek ropogós a teteje.
Nem tartozik ő sem a legfotogénebb sütemények közé, de a pirított tojáshabot imádom a tetején.
Azért idézőjeles, mert nem a megszokott téglalap alakú Lasagne tésztából készült,hanem csavart tésztából.
Ettől függetlenül nem igazán különbözik a lasagne-tól.
Szójaszósszal vagy nélküle, sima bundában, szezámmagosan... sokféleképpen készülhet.
Személy szerint én nem vagyok oda a szója-, ill. a worcester szószokért, ezért nálunk szokott lenni egy egyszerű édes-savanyú és egy szószos változat is, a gyerekek pedig csak sima bundásan eszik.
Néhány éve egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet (búzalisztes verzióban), ami azóta is alaprecept nálunk.
Nagy kedvenc nálunk a tejberizs.
Szoktam készíteni laktózmentes tejjel, de gyakran használok mandula- , illetve rizstejet is hozzá.
Természetesen sok- sok gyümölcsöt teszek bele, amitől még ízletesebb lesz.
Ha időm engedi, készítek hozzá egy kis gyümölcsös szószt is (ezt később részletesen is leírom majd), ami igencsak feldobja!
A jó idő elengedhetetlen gasztro "kelléke" a lángos. Forróság, strand, jégkása és a lángos...! Hmm..
Bár forróság még nincs nálunk, azért ez senkinek ne vegye el a kedvét a lángos sütéstől.
A "hűtős lángost" sokan ismerhetitek (csak bekeverjük és a hűtőbe eltéve napokig elláthatjuk a családot kellő mennyiségű friss lángossal).
Nálunk mostanában úgy a menő, ha minden extrával ellátjuk eme finomságot..
PALACSINTA, PALACSINTA, PALACSINTA..... csupa naaagy betűvel!
"Gluténmentes életem" kezdeti szakaszában (amikor semmi nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna).. kulcsfontosságúnak éreztem, hogy legalább a palacsintát sikerüljön úgy elkészítenem, hogy az tényleg nagyon finom legyen és kielégítse az édesség utáni vágyunkat.
Jó néhány csalódással teli próbálkozás után (tapadt, ragadt, repedt, kemény és megfordíthatatlan volt) rátaláltam a Shaer Mix it lisztre, amit azóta is előszeretettel használok.. igazából palacsintához csak és kizárólag ezt! Biztosan lehet mással is jót készíteni, de nekem nagyon bevált, így ennél maradok.
Alapból laktózmentes tejjel készítem, de amikor épp nincs itthon, akkor mandulatejet teszek a tésztába és így is szuper!
Puha, tekerhető, nem reped, nem törik, nem száraz!
Számomra az egyik leginkább hiányzó dolog mindig is a finom, puha pogácsa volt, ugyanis 6 év alatt rengeteg receptet kipróbáltam és egyik sem adta vissza az igazi pogácsa fílinget