Hetek óta tervben volt már az almás muffin, de eddig nem volt időm a kivitelezésére.
Na de most...
A kedvenc muffin receptemhez nem volt itthon joghurt, így kénytelen voltam új receptet gyártani.
Az alap három féle lisztből tevődik össze, de csak azért, mert a maradékokat használtam fel. Úgy gondolom, hogy simán működik a recept egyféle süteményliszttel is.
Hozzávalók:
300g gluténmentes süteményliszt (nálam most 140g Nutri free mix per dolci, 110 g It's us Miklos universal liszt, 50 g Schar farina liszt https://torokcsoki.hu/Schar-farina-glutenmentes-lisztkeverek )
230g cukor
3 tojás
120g olvasztott margarin
175 ml laktózmentes tej
13g sütőpor
1 kiskanál fahéj
4 kis méretű alma
1. Az almákat megpucoltam, hármat felkockáztam, öntöttem rá pici citromlevet és félretettem.
2. Összekevertem a liszteket, a sütőport és a fahéjat.
3. A tojásokat felvertem a cukorral, hozzáöntöttem a tejet, majd az olvasztott margarinnal is elkevertem.
4. Csomómentesre kevertem a lisztes keveréket a tojásossal, majd belereszeltem az egy darab félretett almát és beletettem a kockázott almákat is.
Óvatosan összekavartam és fagyis kanállal kiadagoltam a muffinpapírral bélelt tepsibe. Nekem normál méretű a forma, így kicsit több lett a tészta. Kis méretű formánál valószínűleg elég a fele mennyiség is.