TOP termékek

Szállítás csomagautomatába

Házhozszállítás

Bankkártyás fizetés

Személyes átvétel Balassagyarmaton

Blog

Almás fahéjas muffin

Nagy Noémi
2021.11.26 13:41
Almás fahéjas muffin

Hetek óta tervben volt már az almás muffin, de eddig nem volt időm a kivitelezésére. 

Na de most...

A kedvenc muffin receptemhez nem volt itthon joghurt, így kénytelen voltam új receptet gyártani.

Az alap három féle lisztből tevődik össze, de csak azért, mert a maradékokat használtam fel. Úgy gondolom, hogy simán működik a recept egyféle süteményliszttel is.

Hozzávalók: 

300g gluténmentes süteményliszt (nálam most 140g Nutri free mix per dolci, 110 g It's us Miklos universal liszt, 50 g Schar farina liszt https://torokcsoki.hu/Schar-farina-glutenmentes-lisztkeverek )

230g cukor 

3 tojás

120g olvasztott margarin 

175 ml laktózmentes tej

13g sütőpor 

1 kiskanál fahéj 

4 kis méretű alma 

 

1. Az almákat megpucoltam, hármat felkockáztam, öntöttem rá pici citromlevet és félretettem.

2. Összekevertem a liszteket, a sütőport és a fahéjat.

3. A tojásokat felvertem a cukorral, hozzáöntöttem a tejet, majd az olvasztott margarinnal is elkevertem.

4. Csomómentesre kevertem a lisztes keveréket a tojásossal, majd belereszeltem az egy darab félretett almát és beletettem a kockázott almákat is.

Óvatosan összekavartam és fagyis kanállal kiadagoltam a muffinpapírral bélelt tepsibe. Nekem normál méretű a forma, így kicsit több lett a tészta. Kis méretű formánál valószínűleg elég a fele mennyiség is.