Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
(25x30cm a tepsi)
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál Schar Mix it! (https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-IT-glutenmentes-lisztkeverek) liszt (rizsliszttel (https://torokcsoki.hu/Rizsliszt) is helyettesíthető)
1 púpos evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál cukorral.
2. A fehérjét felverjük 4 evőkanál cukorral. Fakanállal belekeverjük óvatosan a sárgáját.
3. Majd a lisztet és a kakaóport is beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük. Sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük.
4. 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
‼️ Ez a mennyiség 1 db piskótához elég, de a süteményhez kettőt kell sütni ‼️
Krém:
2 vaníliás puding
7 dl mandulatej vagy más növényi tej
7 evőkanál cukor
4 dl tejszín (lehet laktózmentes vagy tejmentes is)
1 db konzerv barack (természetesen igazi barackkal még finomabb)
Elkészítés:
1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Kihűtjük.
2. Felverjük a tejszínhabot. (Ha laktózmentes tejszint használtunk, akkor abba tegyünk még 2 habfixálót)
3. Keverjük össze a két krémet.
4. Vágjuk kis darabokra a barackot,majd keverjük bele a krémbe.
Összeállítás:
Az első kakaós piskótára tegyük rá a krémet,majd helyezzük rá a másik piskótát is. Gyümölcsökkel díszíthetjük a tetejét.
Én tettem a tetejére egy kis tortazselét (https://torokcsoki.hu/Haas-tortazsele-szintelen), amit a csomagolás leírása szerint készítettem el. A piskóta beszívta kissé, de egyáltalán nem bántuk.
Jó étvágyat hozzá!