Szójaszósszal vagy nélküle, sima bundában, szezámmagosan... sokféleképpen készülhet.
Személy szerint én nem vagyok oda a szója-, ill. a worcester szószokért, ezért nálunk szokott lenni egy egyszerű édes-savanyú és egy szószos változat is, a gyerekek pedig csak sima bundásan eszik.
Recept:
- 2 nagy csirkemell
- só, bors
Bundához:
- 3 tojás felverve
-só, bors
-2 evőkanál étkezési keményítő ( https://torokcsoki.hu/Kukoricakemenyito )
- 1 kiskanál sütőpor
- rizsliszt (https://torokcsoki.hu/Rizsliszt )
Édes- savanyú máz:
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor
Innentől opcionális, aki szereti, annak mehet bele még:
- 1 kiskanál szójaszósz
- 1 kiskanál worcester szósz
+ Rizs
- 1 bögre rizs
- 2.5 bögre víz
- pici só
Elkészítés:
1. Felkockázzuk a húst, beletesszük egy műanyag edénybe, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
Közben megfőzzük a rizst.
2. Felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, majd csomómentesre keverjük. Annyi rizslisztet tegyünk még hozzá, hogy nagyjából palacsintatészta állaga legyen. (Ha vastagabb bundát szeretnétek,akkor legyen sűrűbb a tészta)
Amikor már csomómentes, ráöntjük a husira és jól átkeverjük,hogy mindenhova kerüljön belőle.
3. Most jön a türelem játék ???????? Minden egyes pici kocka husit kisütünk forró olajban és lecsepegtetjük.
4. A mázhoz összeforraljuk a hozzávalókat és beleforgatjuk a húst.
5. Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!