Kisebbik "mazsolám" minden túlzás nélkül rajong a bogyós gyümölcsökért (IS meg a legtöbb dologért ami az ő szavaival élve "nyamnyam"). Amint meglátja az erdei gyümölcsöket, szemét tágra nyitja és pocakját simizve , nagy vigyorral, hatalmas lendülettel indul, hogy betermelje az egészet sikerül pár darab gyümit félreraknom, így azokat gyorsan beledobáltam a gofri tésztába és meg kell, hogy mondjam, Naggyon jó lett!!
A tészta önmagában sütve kívülről ropogós, belül pedig puha, ha sütés után rácsra tesszük.
Gyümölcsökkel gazdagítva nem lesz annyira roppanós a külseje, de mindenképpen jó ízt ad neki!
Hozzávalók:
- 20dkg Schar mix it liszt (https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-IT-glutenmentes-lisztkeverek )
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só, pici fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 alma lereszelve
- 2 dl mandulatej vagy laktózmentes tej
- 50 g tejmentes margarin
+ Bogyós gyümölcsök
1. A lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót összekeverjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, a reszelt almát és a mandulatejet is. Csomómentesre keverjük.
2. Felolvasztjuk a margarin,majd azt is hozzá keverjük.
3. A tojások fehérjét habbá verjük és fakanállal összekeverjük a lisztes tésztával.
4. Felforrósítjuk a gofri sütőt, beleteszünk 1-2 kanál tésztát és megsütjük.
Porcukorral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy lekvárral tálalhatjuk.