TOP termékek

Szállítás csomagautomatába

Házhozszállítás

Bankkártyás fizetés

Személyes átvétel Balassagyarmaton

Blog

Kakaós csiga

Nagy Noémi
2021.11.21 11:04
Kakaós csiga

Nagy kedvencünk a kakaós csiga, különösen ha puha és mellé még jó kakaós is!

Hozzávalók:
 
Tészta:
50 dkg It's Us Miklos Bread mix fehér kenyérliszt
150 g laktózmentes natúr joghurt
10 g utifűmaghéj
1 evőkanál burgonyapehely
70g cukor
7g száraz élesztő
250 ml laktózmentes tej
1 tojás
1 lapos kiskanál fahéj
70 g olvasztott Vénusz margarin
Kakaós töltelék:
45 g holland kakaó + pici víz
6 evőkanál cukor
Pici fahéj

 

Egy tálba mértem a lisztet, közepére szórtam az élesztőt, majd a cukrot. A langyos tejet ráöntöttem és hagytam 2-3 percig állni.

Hozzáadtam a joghurtot, tojást, az utifűmaghéjat, a burgonyapelyhet és a fahéjat.

Nagyjából összedagasztottam, majd belekevertem az olvasztott margarint is. Jól elkevertem és hagytam nagyjából 1 órát kelni.

Olajozott szilikon lapra borítottam, kicsit ellapítottam olajos kézzel, aztán rátettem egy szilikonos sütőpapírt és igy kinyújtottam egy nagy téglalap alakúra.

Lehúztam a sütőpapírt. A töltelékhez a kakaóhoz adtam pár ml vizet. Nem mértem, mert tényleg nagyon óvatosan, apránként adagoltam (de nagyjából 40-50 ml lehetett), majd kevertem, aztán amikor már kenhető krémes állagú lett (kb. Nutella állagú), elkentem egyenletesen a tésztán. Rászórtam a cukrot és meghintettem fahéjjal. Feltekertem a szilkonlap segítségével, majd cérnával ujjnyi vastagra szeleteltem. Sütöpapíros tepsibe tettem és nagyjából 1 órat hagytam kelni. 

180 fokon 25 perc alatt megsütöttem. 

Amikor kivettem mindegyik csigát meglocsoltam laktózmentes tejjel.

Szuper puha, jó ízű csigák lettek!!