Tortadömping hétvége 1. számú tortája. Nálunk ez a torta már hagyomány, mert annyira szeretjük.
Savanykás málnás, édes tejszinhabos.... és nem utolsó sorban gyorsan el is készíthető!
Hozzávalók:
26 cm-es csatos tortaformához
Gluténmentes piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt (https://torokcsoki.hu/Rizsliszt) vagy gluténmentes süteményliszt (https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-C-glutenmentes-lisztkeverek)
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját keverjük habosra 2 kanál cukorral.
2. Verjük fel a tojások fehérjét is 2 kanál cukorral!
3. Óvatos mozdulatokkal fakanállal keverjétek össze a két masszát, majd szitáljátok bele a 4 evőkanál rizslisztet. Keverjétek jól el azt is óvatos mozdulatokal.
4. Tegyétek sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm) és kb. 20 perc alatt süssétek aranysárgára!
5. Vegyük ki a piskótát, amíg kihűl és közben folpack-al vonjuk be a tortaforma oldalát belülről, hogy a krém majd ne ragadjon oda és szép legyen az oldala.
Málnás krém:
7.5 dl laktózmentes tejföl
7.5 dl laktózmentes tejszín
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
Kb. 0.5 dl Piroska málnaszörp
Kb. 2 fagyisdoboznyi málna (nekem most fagyasztott itthoni málnám volt, bolti málnából 2 zacskóval/dobozzal tehettek bele nyugodtan)
Elkészítés:
1. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, szörpöt és a zselatint tegyétek egy edénybe, majd kis lángon kezdjétek melegíteni. Közben a málnát is beletehetitek. Forralni nem szabad‼️ Csak addig melegítsétek, amíg "csípős" meleg nem lesz. Tegyétek félre hogy kihűljön!
2. A tejszínt verjétek fel,majd keverjétek össze (fakanállal) a kihűlt krémmel. Ha robotgéppel keveritek, előfordulhat hogy összeugrik a krém. Kóstoljátok meg és ízlés szerint tehettek bele még szörpöt vagy cukrot is, illetve ha nem elég savanyú és szoktam bele facsarni egy kis citromlevet is, úgy lesz az igazi.
3. Öntsétek a piskótára, majd hagyjátok dermedni, legalább 1 éjszakát!
Gyümölcsökkel, tejszinhabbal, temperált csokival díszíthetjük!