Néhány éve egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet (búzalisztes verzióban), ami azóta is alaprecept nálunk.
Rengeteg muffin receptet próbáltam már, de nekem eddig ez a legtutibb és ami a legjobb, hogy "gluténmentesítve" is ugyanúgy megállja a helyét.
Mivel krémet (idő hiányában) nem sikerült rátenni, így nem épp a legfotogénebb süti, de az íze tényleg nagggyon jó!
Recept:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 kis doboz laktózmentes joghurt (rizstejszínnel is helyettesítettem már -így tejmentes lesz- és működött!)
- 10 dkg olvasztott margarin
- vanília (elhagyható)
- 25 dkg Gluténmentes süteményliszt (nálam most 17 dkg Nutri free mix per Dolci és 8 dkg Schar Mix it! )
- 1 csomag sütőpor
+ 1 evőkanál kakaó
+ fagyasztott áfonya és ribizli (opcionális)
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra verjük a cukorral.
2. Hozzáadjuk a joghurtot,majd az olvasztott margarint. Elkeverjük.
3. Beletesszük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
4. Óvatosan belekeverjük a finomságot,amit épp szeretnénk. ( Gyümölcs, csoki, laktózmentes túrórudi darabok..)
5. Kiadagoljuk a formákba, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.