Olasz rétes avagy "lusta asszony", helyett inkább időhiányos anyuka gyors rétese!
Hozzávalók:
- 20 dkg Schar mix C liszt (https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-C-glutenmentes-lisztkeverek )
- 20 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 5.5 dl laktózmentes tej (nálam most 3 dl mandulatej és 2.5 dl laktózmentes tej)
- 75 dkg laktózmentes túró
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
- 5 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 konzerves őszibarack
1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a porcukrot.
2. A margarin felével (5dkg) kenjük ki vastagon a tál alját. Szórjuk bele a lisztes keverék felét.
3. A túrót szórjuk a lisztes keverék tetejére, csepegtessük rá fél citrom levét,majd reszeljük rá egy citrom héját. Szórjuk rá egyenletesen a vaníliás cukrot.
4. Daraboljuk fel az őszibarackot és tegyük a túró tetejére.
5. A lisztes keverék másik felét szórjuk a barackra.
6. A tojást habverővel verjük fel, majd öntsük a lisztes keverékre. Ha marad a tetején lisztes rész, amit nem fedett be, arra öntöttem egy pici mandulatejet.
7. A megmaradt (5dkg) margarint kis darabokban dobáljuk a tepsi tetejére.
8. 200 fokon nagyjából 45-50 percig sütjük. Az első 20 percben én letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.