Nagy kedvenc nálunk a tejberizs.
Szoktam készíteni laktózmentes tejjel, de gyakran használok mandula- , illetve rizstejet is hozzá.
Természetesen sok- sok gyümölcsöt teszek bele, amitől még ízletesebb lesz.
Ha időm engedi, készítek hozzá egy kis gyümölcsös szószt is (ezt később részletesen is leírom majd), ami igencsak feldobja!
Hozzávalók:
- 1 bögre (250ml) rizs
- 2.5 börge víz
- 4 dl mandulatej
- 1 csomag gluténmentes vaniliás pudingpor (főzős)
- 1 csomag vaniliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 1-2 csipet fahéj
- reszelt citromhéj
- gyümölcs (itt erdei gyümlcsöt használtam, de tehetünk bele darabolt almát, körtét, meggyet is)
Elkészítés:
1. Először a vízzel puhára főzzük a rizst.
2. A mandulatejet összekeverjük a pudingporral, cukorral és a vaniliás cukorral.
3. A megfőtt rizshez öntjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcs darabokat, a fahéjat és a citromhéjat.
4. Addig főzzük amig besűrűsödik.
5. Tetejét gyümölcsökkel vagy vegán tejszínhabbal is díszíthetjük.