A puding "házi", mert nem pudingporból készül,hanem étkezési keményítővel.
Ha egy gyors desszertet szeretnétek az ebéd után, ez tökéletes lesz.
Egyszerű, pár perc alatt kész és még finom is!
Hozzávalók:
- 1 púpozott evőkanál keserű ,curkozatlan kakaó
- 140 g cukor (ha kevésbé édesen szeretitek,akkor kevesebb is elég)
- 620ml mandulatej/laktózmentes tej (ha a sűrűbb, keményebb állagot kedvelitek,akkor 560-600ml )
A hozzávalókat csomómentesre keverjük és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Használhattok szinte bármilyen növényi tejet, de tapasztalatom szerint az egyik gyártó kókusztejével sehogysem működik a puding, legyen szó zacskós pudingporról vagy épp erről a receptről. Valamiért nem sűrűsödik be.
Mandulatejjel és rizstejjel biztosan működik!
Jó étvágyat hozzá!