Házi túró rudi, falatka formában!
Persze pont nem sikerült úgy félbe vágni, hogy rendesen látszódjon a ribizli, de esküszöm benne van és nagyon jó...
Hozzávalók:
25 dkg laktózmentes túró
75g porcukor (ízlés szerinti változhat, kóstoljatok)
1 evőkanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál zselatin + 2-3evőkanál víz
Gyümölcs vagy lekvár, jelen esetben fagyasztott ribizli
+250g étcsokoládé a mártogatáshoz
A ribizli és a zselatin kivételével mindent jól elkeverünk.
A zselatint felmelegítjük a vízzel. Amikor már jó meleg és feloldódott (ne forraljuk), hozzáöntjük a túróhoz és ismét jól elkeverjük.
Ha nagyon folyik, akkor pár percre tegyétek hűtőbe, mert nehéz lesz feltekerni.
Kiterített folpack-ra téglalap formában elkenjük a túrót. Hosszában egy csíkban rátesszük a gyümölcsöt vagy a lekvárt, majd a folpack segítségével feltekerjük. (Legközelebb biztosan több gyümölcsöt teszek bele, mert nagyon jól illik hozzá)
Néhány órára fagyasztóba tesszük, amíg teljesen megkeményedik.
A csoki 2/3 részét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és beletesszük a maradék csokit is apró darabokban. Addig kevergetjük, amíg el nem olvad a csoki teljesen. (Ezzel temperáltuk is)
A fagyott túrós rudat feldaraboljuk és egyenként beleforgatjuk a csokiba.
Hűtőben tároljuk, de valószínűleg nagyon gyorsan elfogy majd.
Tipp: ha vékony túró rudi szerű formát szeretnétek, akkor érdemes ketté osztani a masszát és 2 részletben feltekerni. Úgy vékonyabb rudat lehet belőle készíteni.