TOP termékek

Rendelésed 15000.- forint felett ingyen szállítjuk!

Blogunkba saját magunk által kitapasztalt, valóban sikeres és működő, jól bevált recepteket teszünk közzé!

Túrós ribizlis falatkák

Nagy Noémi
Túrós ribizlis falatkák

Házi túró rudi, falatka formában!

Persze pont nem sikerült úgy félbe vágni, hogy rendesen látszódjon a ribizli, de esküszöm benne van és nagyon jó...

Hozzávalók: 

25 dkg laktózmentes túró

75g porcukor (ízlés szerinti változhat, kóstoljatok)

1 evőkanál citromlé

1/2 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor 

1 csapott evőkanál zselatin + 2-3evőkanál víz

Gyümölcs vagy lekvár, jelen esetben fagyasztott ribizli 

+250g étcsokoládé a mártogatáshoz

 

A ribizli és a zselatin kivételével mindent jól elkeverünk.

A zselatint felmelegítjük a vízzel. Amikor már jó meleg és feloldódott (ne forraljuk), hozzáöntjük a túróhoz és ismét jól elkeverjük.

Ha nagyon folyik, akkor pár percre tegyétek hűtőbe, mert nehéz lesz feltekerni.

Kiterített folpack-ra téglalap formában elkenjük a túrót. Hosszában egy csíkban rátesszük a gyümölcsöt vagy a lekvárt, majd a folpack segítségével feltekerjük.  (Legközelebb biztosan több gyümölcsöt teszek bele, mert nagyon jól illik hozzá)

Néhány órára fagyasztóba tesszük, amíg teljesen megkeményedik.

A csoki 2/3 részét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és beletesszük a maradék csokit is apró darabokban. Addig kevergetjük, amíg el nem olvad a csoki teljesen. (Ezzel temperáltuk is)

A fagyott túrós rudat feldaraboljuk és egyenként beleforgatjuk a csokiba.

Hűtőben tároljuk, de valószínűleg nagyon gyorsan elfogy majd.

Tipp: ha vékony túró rudi szerű formát szeretnétek, akkor érdemes ketté osztani a masszát és 2 részletben feltekerni. Úgy vékonyabb rudat lehet belőle készíteni.